Unieke Paginatitels

In mijn vorige blog over Google en SEO stond onderaan dat ik terug zou komen op een aantal onderwerpen. Een daarvan zou de pagina titels zijn. We halen even terug wat we in die blog hebben geschreven over titels:

Unieke Paginatitels

De content of inhoud van wat er tussen de <title> – tag, in de HTML pagina is dat alles wat tussen de begin tag, <title>hier komt het zinvolle onderwerp van een pagina voor de gebruiker en de zoekmachine </title>, en de eind tag staat. Deze titel tag wordt ook meestal als eerste regel van het zoekresultaat weergegeven. Woorden uit de titel worden vet gedrukt weergegeven.

We gaan dieper in op de titels van je pagina’s. Maak unieke paginatitels voor elke pagina op uw site.  In de zoekopdracht ingetypte woorden die in jouw titel voorkomen worden vet gedrukt weergegeven. De naam van uw bedrijf of website kan in de titel staan. Maar ook de vestigingsplaats of uw adres kan daar staan. Of een aantal van de belangrijkste aandachtspunten of aanbiedingen. Het is zaak om in uw titel een nauwkeurige beschrijving van de pagina te maken. De lezer of bezoeker van uw webpagina moet het gelijk duidelijk zijn dat hij op deze pagina vindt waar hij of zij naar zocht. Het wordt ten sterkste af te raden om een titel te kiezen die niets met de inhoud van uw pagina te maken heeft of standaard of niet duidelijke titels te gebruiken zoals “Naamloos 1” of “Nieuwe pagina 1”.  Elke pagina zou eigenlijk een unieke title-tag moeten hebben. Op deze manier weet de zoekmachine waarin deze pagina zich onderscheidt van andere pagina’s op uw website. Eén en dezelfde title-tag gebruiken voor een groep pagina’s is niet aan te raden. Gebruikt uw software die automatisch title-tag’s maakt, kijk dan of er een instelling is waarmee u de titels uniek kan maken. Titels moeten kort en beschrijvend zijn. Korte titels kunnen ook informatie bevatten. Bij te lange titels geven zoekmachines slecht een gedeelte weer van de titel. U kunt beter niet extreem lange titels maken waar bezoekers niets aan hebben of uw titels vol met onnodige zoekwoorden vol proppen.